Dagens budskap 23/9

0

20160923Det är lätt att i vardagens stress ånga på i samma spår och tempo dag ut och dag in utan att reflektera över sina egna behov.

Sker detta under en längre tid så utarmar man sakta men säkert sig själv och sin själ. Vi behöver alla stanna upp och reflektera över vår väg och våra val. Känns det bra är det bara att fortsätta på den inslagna vägen men utmaningen ligger i att möta sig själv och sina känslor när man känner att något inte är som det ska, att något fattas i livet.

Meditation är ett fantastiskt verktyg som med träning kan ge dig alla svaren, för den enda som kan och vet vad som är rätt för dig är du själv.

Men det är inte det lättaste att finna sina svar när tankarna snurrar och rädslorna hopar sig som stora ångestmoln. Försök att möta dem lite i taget. Att förtränga eller ignorera skapar ett tillfälligt “lugn” eller vakuum men förr eller senare kommer de tillbaka och då oftast med ökad styrka.

Meditation kan t.ex. vara en promenad i skogen, måla, skriva eller diska (ja! 😉 ) bara det ger dig ro i sinnet. Samtidigt fyller det på din energidepå. Sedan kan det vara en utmaning att behålla detta lugn när vi åter möter vardagen med alla dess krav och måsten men ju oftare du mediterar desto klarare blir den inre rösten.

Därför är det viktigt att prioritera och boka in “dejter” med dig själv där du får möjlighet att landa och reflektera över var du står just nu.

För utifrån det du möter inom dig finns det oftast två vägar att gå och du kan göra ett aktivt val. Det aktiva valet ger en känsla av lugn och kontroll. Den inre friden infinner sig när du gör som hjärtat säger och är sann mot dig själv för endast sanningen kan göra dig fri. <3

Väljer du att gå den andra vägen så har du även då gjort ett aktivt val och det är din väg för att du ska möta de lärdomar som du behöver just här och nu. Ingen väg är mer eller mindre rätt och ingen har rätt att döma dig för de går inte i dina skor!

Fortsätt att investera i dig själv så finner du lättare vilket som är ditt nästa steg i livet oavsett vilken väg du väljer. <3

<3 Maria

https://www.facebook.com/energiochinspirationskallan/

http://www.energiochinspirationskallan.se/

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.