9 tips till ökad självkännedom

0

syren stadsparken m loggaI början av veckan var jag på kurs “Personlig utveckling med medial- och intuitionsinriktning” hos Lasse & Anita Rydström på Öland. Fantastiska människor som sprider kunskap och visdom på ett ödmjukt sätt.

Min resa på denna kursinriktning började för exakt 3 år sedan. När jag ser tillbaka på min personliga utveckling under dessa år så har jag svårt att greppa det själv för det har hänt mycket.

Utifrån detta sammanfattar jag 9 punkter som har hjälpt mig under dessa 3 år till ökad självkännedom, ökad intuition samt medial utveckling. Inga världsomvälvande nyheter men ändock viktiga att påminnas om då man ibland tycker att utvecklingen står still. Tips som är bra att tänka på oavsett om du ska arbeta med det eller endast utveckla det för eget välmående skull.

  • Låt utvecklingen ta tid. Vi lär alla olika fort och det är ingen tävling. Förhoppningen är att du ska utvecklas hela livet så egentligen blir du aldrig klar bara mer och mer erfaren.
  • Träna, träna och åter träna. Vill du utveckla din förmåga och finkänslighet så finns det inga genvägar. Genom att träna på kompisar och okända sänder du signaler till Universum att du vill detta och fler möjligheter kommer din väg. Extra skjuts i energierna blir det när flera personer samlas med samma intention och tränar med jämna mellanrum. Om du har svårt att få ihop människor att träna med så kanske finns det en utvecklingscirkel nära dig?
  • Våga ha fel. Det kan kännas jobbigt att ha “fel”. Men det som just då visar sig vara ett “fel” kan ge dig ett verktyg i den andliga verktygslådan till framtiden som då är helt rätt!
  • Lita på det du känner och ser är rätt. Det du får upp som t.ex. känslor och symboler stämmer men att du för tillfället inte har betydelsen klar och då stämmer det inte. T.ex. kan ett äpple betyda att någon gillar äpplen, att “äpplet inte faller långt från trädet”, Big Apple (New York) osv. osv. Så med återkoppling till ovanstående punkt att våga ha fel ger det dig nya referensramar.
  • Gå olika kurser, det utvecklar självkännedomen, du möter människor som du annars inte mött, de kan lära dig massor bara du lyssnar på det de har att säga. De kan bekräfta dina känslor eller väcka frågor. Oavsett så speglar det dig i dina reaktioner.
  • Läs litteratur i ämnet men kom ihåg (jag citerar Lasse Rydström) att “Det finns en sanning för varje person på jorden” så med andra ord så har varje författare sin sanning och så har även du men plocka till dig det som känns rätt och släpp det andra.
  • Var tacksam. För varje framsteg, för varje bild, känsla eller symbol som hjälper dig på din väg. Tacksamhet föder tacksamhet.
  • Våga möta jobbiga och obekväma känslor, det är de som hjälper dig att utvecklas och din självkännedom ökar. Ju mer du vet om dig själv desto lättare har du att möta andra människor och deras känsloregister oavsett om det gäller i arbetet eller vardagslivet.
  • Meditera. Meditera kan du göra på många sätt, hitta ditt sätt att hitta lugnet inom dig själv. Gå ut i naturen, har du inte naturen nära så kanske det finns en stadspark att strosa i? Cykla, jogga, ligg rakt upp och ner. Ditt sätt för dig är det bästa. Får du din inre återhämtning orkar du hantera andra händelser med större uthållighet. Du ger dig även möjligheten att stanna upp i vad du vill och vad som får dig att må bra.

Tacksam för er som läser mina rader! Det betyder mer än ni kan ana! <3

Dela gärna med er av era erfarenheter och tips!

Vill ni läsa mer om vad Lasse & Anita Rydström har för verksamhet så besök gärna: http://sevenheaven.dinstudio.se/

Önskar er alla en fin helg!

Kram Maria

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.